دارچین را با نام علمی Cimnamomun Verum در دنیا میشناسند. در این پست از خواص دارچین برای شما میگوییم.
دارچین پوسته درخت سینامومام است که نهایت قد آن به ۵ تا ۷ متر میرسد. این درخت معمولا در مناطق مرطوب بیشتر میروید. البته در ایران در قسمتهایی از شهرهای یزد یا کرمان و شیراز هم دیده شده است ولی در قدیم بیشتر به صورت وارداتی از کشورهای اسپانیا و مکزیک به کشورمان میرسید. هم اکنون قسمتی از مصرف دارچین در داخل کشور تولید و مقداری هم از کشورهای هندوستان و پاکستان وارد کشورمان میگردد.
انواع مختلف دارچین
دارچین کاسیا، همانی است که ما از فروشگاه ها و عطاری ها آن را تهیه می کنیم .قیمت آن ارزانتر از نوع سیلان می باشد .
دارچین سیلان، بیشتر در امریکا و کشور های اروپایی مصرف شده و بسیار گران می باشند. خواص دارچین سیلان بیشتر از نوع کاسیا است و عوارض و مضرات آن بسیار کم می باشد.
ارزش غذایی دارچین
طبق گفته وزارت کشاورزی ایالات متحده، ارزش تغذیه ای برای ۱ قاشق چایخوری (قاشق چایخوری) دارچین آسیاب شده است:
- کالری: ۶
- پروتئین: ۰ گرم (گرم)
- کربوهیدرات: ۲ گرم
- فیبر غذایی: ۱ گرم (۴ درصد ارزش روزانه یا DV)
- قند: ۰ گرم
- چربی: ۰ گرم
- کلسترول: ۰ میلی گرم (میلی گرم)
- سدیم: ۰ میلی گرم
- کلسیم: ۲۶ میلی گرم (۲.۶ درصد DV)
- پتاسیم : ۱۱ میلی گرم (۰.۲۳ درصد DV)
- منیزیم: ۲ میلی گرم (۰.۵ درصد DV)
- فسفر: ۲ میلی گرم (۰.۲ درصد DV)
- ویتامین K: 1 میکروگرم (۱.۲۲ درصد DV)
- ویتامین A : 8 واحد بین المللی (۰.۱۶ درصد DV)
۴۱ خاصیت دارچین
این ویدیو توسط گروه بهداشت و سلامت پایگاه یک سلام تهیه و تنظیم شده است ، از ۴۱ خواص دارچین گفته شده است.
.
خواص دارچین
پوسته درخت دارچین علاوه بر خواص دارویی در ادویهجات نیز مورد استفاده قرار میگیرد. در قرون وسطی، دارچین را برای درمان سرفه، ورم مفاصل و گلودرد مورد استفاده قرار میدادند. ترکیبات شیمیایی صد گرم پودر دارچین عبارتاند از: آب ۱۰ گرم، پروتئین ۴ گرم، چربی
۱/۲ گرم، مواد قندی فاقد گلوکوزید۲/۲ گرم، انرژی ۲۴۷ کیلو کالری، کلسیم ۱ گرم. شادی آور، مفرح، تقویت کننده اعصاب و کاهش دهنده قند خون از جمله خواص دارچین میباشد.
یکی از خواص دارچین، ضد عفونت و ضد قارچ است. با دارچین از شر سنگینی گوش راحت شده و میتوان با این گیاه مفید دندان درد را ساکت کرد. دارچین مقوی، اشتهاآور و مسهل ملایم بوده و به جهت طبیعت گرمی که دارد برای افراد سرد مزاج بسیار مفید است. به منظور رفع مسمومیت و برطرف کردن حالت تهوع بسیار مؤثر است. باعث افزایش تمایلات و مقوی قوای جنسی میباشد. این گیاه دارویی مقوی بینایی است و در تسکین دردهای مفصلی، عضلانی، روماتیسمی و آرتروز مفید میباشد.
از دارچین روغنی درست میشود که برای سردرد و سینوزیت و تسکین دردهای نقرسی مفید فایده است. مصرف دارچین در کاهش چربی خون به خصوص کلسترول (چربی نوع بد) تأثیرگذار است. برطرف کننده عفونتهای گلو میباشد. از جمله خواص دارچین، خاصیت خوش طعمکنندگی آن است که باعث شده برای خوش طعم کردن غذا یا مواد غذایی از آن استفاده کرد. البته دارچین اشتهاآور و مقوی هم میباشد.
دارچین بر روی میزان گلوکز داخل خون اثر گذاشته و آن را اندکی کاهش میدهد. دارچین محرک است ولی باعث تقویت قلب نیز میگردد. البته مصرف زیاد آن عوارضی مثل افزایش فشار خون را نیز به دنبال دارد. در جلوگیری از پیشرفت بیماری سرماخوردگی نیز مؤثر است و از شدت آن میکاهد.
مقوی معده و برطرف کننده نفخ معده است و به عنوان یک گیاه دارویی بادشکن نیز مورد استفاده قرار میگیرد. برطرف کننده کم خونی نیز محسوب میگردد. در قدیم اطباء سنتی از دارچین به جهت کاهش تب نیز استفاده میکردند. جهت گردش خون در رگها تأثیر به سزایی دارد و از دارچین جهت تسکین دردهای مفصلی و عضلانی نیز استفاده میکنند.
دارچین و کاهش وزن
نشان داده شده است که دارچین برخی از اثرات بد خوردن غذاهای پرچرب را کاهش میدهد. این میتواند به یک برنامه کاهش وزن کلی کمک کند. تأثیر آن بر سطح گلوکز خون نیز میتواند به بدن شما در کاهش وزن در نهایت کمک کند.
یکی دیگر از خواص دارچین ضد التهابی و ضد باکتریایی است، کمک بیشتری به کسانی که سعی در کاهش وزن دارند، با ارتقای سلامت کلی بدن که غذا را بهتر پردازش میکند، ارائه دهد.
توجه به این نکته ضروری است که دارچین به تنهایی منجر به کاهش وزن طولانی مدت نمیشود. اما افزودن دارچین به رژیم غذایی سالم و برنامه ورزشی خود ممکن است مفید باشد تا به شما در رسیدن به هدف کاهش وزن کمک کند. یک قاشق چایخوری دارچین حاوی ۱.۶ گرم فیبر است که میتواند به شما در رسیدن به هدف روزانه فیبر و افزایش احساس سیری در وعدههای غذایی کمک کند.
از صفحه دمنوش لاغری نیوشا میتوانید تمامی دمنوشهایی که بر کاهش وزن موثر هستند رو مشاهده کنید.
خواص دارچین برای قند خون
مطالعات حیوانی که در سال ۲۰۱۵ انجام شد، نشان داده است که دارچین ممکن است سطح قند خون را کاهش دهد،
این بررسی همچنین خاطرنشان کرد که پس از مصرف ۶۰ نفر مبتلا به دیابت نوع ۲ تا ۶ گرم دارچین در روز به مدت بین ۴۰ روز تا ۴ ماه، گلوکز سرم، تری گلیسیرید، کلسترول لیپوپروتئین با چگالی کم و کلسترول تام کمتری داشتند، با این حال، طبق گزارش مرکز ملی سلامت تکمیلی و یکپارچه (NCCIH)، به این نتیجه رسیدند که دارچین به کاهش سطح گلوکز یا هموگلوبین گلیکوزیله A۱c – که معیارهای بلندمدت کنترل قند خون هستند – در افراد مبتلا به دیابت نوع ۱ یا نوع ۲ کمک نمیکند.
بهبود عفونتهای قارچی با دارچین
روغن دارچین ممکن است به درمان انواع عفونتهای قارچی کمک کند. یک مطالعه آزمایشگاهی در سال ۲۰۱۶ نشان داد که روغن دارچین در برابر نوعی از کاندیدا که بر جریان خون تأثیر میگذارد مؤثر است. این ممکن است به دلیل خواص ضد میکروبی آن باشد. تحقیقات بیشتر این یافتهها را تایید میکند که روغن دارچین میتواند در درمان این نوع عفونت نقش داشته باشد.
کاهش اثرات وعدههای غذایی پرچرب
در سال ۲۰۱۱، محققان به این نتیجه رسیدند که رژیمهای غذایی سرشار از «ادویههای آنتی اکسیدانی» از جمله دارچین، ممکن است به کاهش پاسخ منفی بدن به خوردن وعدههای غذایی پرچرب کمک کند. شش نفر از غذاهای حاوی ۱۴ گرم مخلوط ادویه استفاده کردند. آزمایش خون نشان داد که فعالیت آنتی اکسیدانی ۱۳ درصد افزایش یافت، پاسخ انسولین ۲۱ درصد کاهش یافت وتری گلیسیرید ۳۱ درصد کاهش یافت.
کاهش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی
ترکیبات مختلف در دارچین ممکن است برای سیستم قلبی عروقی مفید باشد. به عنوان مثال، سینهمالدئید، فشار خون را در یک مطالعه روی حیوانات کاهش داد. در سال ۲۰۱۴ مطالعه موشهایی که درمان طولانیمدت شامل دارچین و تمرین هوازی دریافت کردند نسبت به موشهایی که این کار را نکردند عملکرد قلب بهتری داشتند.
پیشگیری از سرطان
نویسندگان یک مقاله اشاره میکنند که سینامالدئیدها ممکن است خواص ضد توموری و ضد سرطانی داشته باشند. در این مطالعه، دانشمندان موشهای مبتلا به سرطان را با استفاده از عصاره دارچین و هل درمان کردند. تست سطوح پایینتر از اکسیداتیو یافت استرس در ملانوم سلولهای موش که مورد درمان قرار گرفتند.
عوارض دارچین
در کوتاه مدت، مصرف مقادیر متوسط دارچین به عنوان ادویه یا مکمل برای اکثر افراد بیخطر به نظر میرسد. با این حال، دارچین حاوی کومارین است. این یک طعم دهنده طبیعی است، اما در ایجاد وارفارین، داروی رایج رقیق کننده خون نیز نقش دارد.
مصرف بیش از حد کومارین میتواند منجر به آسیب کبدی شود و انعقاد خون را تحت تاثیر قرار دهد. بنابراین، افراد باید قبل از افزودن دارچین یا کاسیا به رژیم غذایی خود با پزشک خود صحبت کنند اگر:
- از داروهای ضد انعقاد یا سایر داروها استفاده کنید
- دیابت دارند
- بیماری کبدی دارند
پودر دارچین کاسیا، یک ماده رایج در غذاها در ایالات متحده، حاوی کومارین بیشتری نسبت به پودر دارچین سیلان است.
یک مطالعه آلمانی در سال ۲۰۱۰ نشان داد که محتوای کومارین به طور گستردهای متفاوت است، حتی در نمونههای دارچین از یک درخت. دارچین کاسیا به ویژه حاوی کومارین بالایی بود. مردم هرگز نباید از دارچین به هیچ شکلی به عنوان یک جایگزین کامل برای درمانهای پزشکی برای شرایط سلامتی استفاده کنند.
دارچین به عنوان مکمل و همچنین ادویه موجود است. مکملها ممکن است بر سلامت و بیماری تأثیر بگذارند. با این حال، سازمان غذا و دارو (FDA) مکملها را تنظیم نمیکند، بنابراین ممکن است نگرانیهایی در مورد کیفیت، خلوص و قدرت وجود داشته باشد. افراد همیشه باید قبل از استفاده از مکملها از پزشک خود سوال کنند.
نحوه مصرف دارچین
جهت خاصیت آرام بخشی و شادی آوری و معطر بودن و معطم کردن غذاها، معمولا ۴ تا ۱۰ گرم از پوسته دارچین را | داخل یک تا چهار لیوان آب جوش برای مدت ۳۰ تا ۴۰ دقیقه دم کرده و پس از آن لعاب آن را صاف کرده، مصرف مینمایند دارچین برای درمان هر بیماری با یک روش تهیه و مورد استفاده قرار میگیرد.
مثلا به منظور تسکین دردهای عضلانی هم به صورت دم کردنی و به ازای هر نفر چهار گرم از چوب آن را داخل قوری ریخته و سه لیوان چای یا آب جوش هم به آن اضافه کرده و پس از سی دقیقه میل میکنند و یا پنجاه گرم چوب دارچین را با یک لیتر آب داخل قابلمه قرار داده و به مدت پنجاه دقیقه با شعله ملایم اجاق جوشانده، سپس صاف کرده و بعد لعاب آن را مجددا داخل ظرف کوچکتری ریخته و عصاره آن را میگیرند و به این طریق شیره یا روغن آن گرفته و به صورت ضماد بر روی محل درد قرار میدهند.
همیشه یادمان باشد ضمادی که قرار است نقش تسکین درد را داشته باشد حتما باید روی آن یک قطعه مشمع فریزر را از کنارهها بریده و آن را باز کرده بر روی محلی که ضماد را مالیدهایم بگذاریم. این کار فقط در مورد ضماد یا کرمهایی کاربرد دارد که قرار است از طریق حرارت باعث تسکین دردهای آن منطقه از بدن ما شوند و مشمع باعث جذب بهتر حرارت توسط پوست ما شده و درد را سریعتر تسکین میدهد.
اگر از خواص دارچین به منظور تقویت و یا تحریک میل جنسی و مفرح بودن آن و شادی آوری و یا گرم کردن بدن یا برطرف کردن مسمومیت و حالت تهوع استفاده شود، بهتر است دو تا سه گرم از چوب دارچین خشک را داخل قوری قرار داده و یک استکان آب جوش به آن اضافه کرده و به مدت سی دقیقه آن را روی کتری دم کرده و لعاب آن را بعد از صبحانه میل کنید. در صورت احساس نیاز میتوانید همین کار را برای وعده عصر هم انجام دهید.
یا به منظور برطرف کردن سنگینی گوش فقط چند قطره از عرق دارچین را داخل گوش بچکانید و به منظور تسکین درد دندان گرد دارچین را داخل دندان بریزید. به منظور ضد عفونی داخلی و کاهش قند خون آن را بجوشانید و عصاره آن را در طول روز میل کنید.
البته این را در نظر داشته باشید که دارچین گرم است و مقداری افزایش فشار خون هم ایجاد میکند. دانستن این نکته خالی از لطف نیست که دارچین دو نوع قند در خود دارد و طعم شیرین و خوبی به دمنوش میبخشد و در عین حال باعث کاهش قند خون در بدن انسان میگردد و این یکی از معجزات خداوند محسوب میشود.
خرید دمنوش دارچین نیوشا
شرکت نیوشاداریان سه محصول از دارچین تولید کرده است که در زیر مشاهده می کنید:
همچنین میتوانید با مشاهده کاتالوگ محصولات نیوشا و گواهی نامهها و مجوزهای نیوشا با خیال راحت اقدام به خرید دمنوش نیوشا کنید.