گواهی نامه ها و مجوزهای نیوشا
تولید محصولات خوراکی و آشامیدنی، تابع قوانین کشوری است که محل تولید محصولات در آنجا قرار دارد. محل تولید و بسته بندی نهایی محصولات نیوشا کشور ایران است و کارخانه نیوشا واقع در شهرک صنعتی نصیرآباد تهران طبق ضوابط قانونی مقرر شده، مجوزهای زیر را اخذ نموده است:
«پروانه بهره برداری از وزارت صنعت، معدن و تجارت ایران»: این پروانه نشانگر قانونی بودن فعالیت شرکت از نظر وزارت صنعت، معدن و تجارت ایران است.
«پروانه بهره برداری از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ایران»: این پروانه نشانگر انطباق محل تولید محصولات شرکت با اصول ایمنی و بهداشتی از نظر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی است.
«پروانه استاندارد صادره از سازمان ملی استاندارد ایران»: از دیگر مجوزهای نیوشا نشان استاندارد ملی است، این پروانه مختص «مخلوط های چای» نیوشا است و از سوی سازمان ملی استاندارد ایران صادر شده است. این مجوز در گروه محصولات دمنوشها وجود ندارد چراکه سازمان ملی استاندارد ایران هنوز برای دمنوش استانداردی مقرر نکرده است.
کارخانههای موادغذایی و آشامیدنی بعد از اینکه مجوزهای مربوط به محل تولید را دریافت کردند باید برای مجوز تولید هر یک از محصولات خود نیز به صورت جداگانه اقدام کنند. در همین راستا، نیوشا برای تک تک محصولات خود، «پروانه بهداشتی ساخت» دریافت کرده است. این پروانه نشانگر انطباق محتویات و فرمولاسیون هر محصول با ضوابط و معیارهای تعریف شده از سوی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی ایران است.
موارد فوق مجوزهایی هستند که براساس قوانین داخلی، هر شرکتی قبل از شروع فعالیت و تولید محصول، باید آنها را دریافت کند اما برای فعالیت در بازارهای بین المللی، این مجوزها کافی نیستند. در عرصه بینالمللی، استانداردها و ضوابطی تحت عنوان ایزو (ISO) تعریف شدهاند؛ شرکتهایی که قصد فعالیت بین المللی دارند، باید خود را با این ضوابط و استانداردها منطبق نمایند و توسط شرکتهای معتبر و تأیید شده مورد ممیزی و ارزیابی قرار بگیرند. نیوشا موفق به اخذ گواهینامههای بینالمللی از شرکت TÜV NORD آلمان شده است که توسط مرکز ملی تأیید صلاحیت ایران (NACI) و DAkkS آلمان در سطح بین المللی اعتباردهی شدهاند و از طریق وبسایتهای مراجع صادرکننده قابل پیگیری هستند. این گواهینامهها و مجوزهای نیوشا شامل موارد زیر هستند:
«استاندارد سیستم مدیریت کیفیت (ISO 9001:2015)»: این استاندارد شرکت را موظف میکند تا ارتباط مطلوبی بین واحدهای مختلف سازمان ایجاد کند تا از این راه، کیفیت محصولات و خدمات را بالاتر ببرد.
«استاندارد سیستم مدیریت ایمنی مواد غذایی ISO 22000:2005))»: این استاندارد، دستورالعملها و الزامات مدیریت سلامت و ایمنی محصولات را تعریف کرده است و شرکت موظف است از طریق پیروی از دستورالعملها و رعایت الزامات تعریف شده، سلامت و کیفیت محصول نهایی ارائه شده را تضمین نماید.
«استاندارد HACCP»: این استاندارد در واقع یکی از الزامات و زیرمجموعه های استاندارد ISO 22000 است. این استاندارد، نقاط بحرانی و مشکل آفرین در فرایند تولید را شناسایی میکند و با پیشبینی روشهای کنترلی، شرکت را ملزم میکند تا محصولات را به شکلی تولید و کنترل کند که کوچکترین خطری برای سلامت مصرفکننده ایجاد نکند.
شماره و نماد این پروانهها و مجوزهای نیوشا روی تک تک محصولات درج میشوند. ضمن آنکه تصویر این پروانهها در وبسایت شرکت قرار داده شده و مشاوران فروش و مصرف کنندگان میتوانند با رجوع به سایت شرکت، آنها را مشاهده نمایند.