۸ خواص چای سفید و طرز تهیه آن

خواص چای سفید

راهنمای مطالعه

در کشور ایران، در شمال کشور و به ویژه در استان گیلان باغهای چای زیاد با بوته‌های چای بسیار زیبا وجود دارد که اگر در اول فصل بهار و به وسیله قیچیهای خیلی ساده، فقط نوک برگ آن با دقت چیده شود، چای سفید به دست می‌آید. اما چون این روش مقرون به صرفه نیست، در ایران به ندرت چای سفید تولید شده و در حال حاضر از کشور چین، ژاپن و هند چای سفید در بسته‌بندی کاملا استریل و هموژنیزه و احتمالا با مواد نگهدارنده وارد کشور ایران و کشورهای دیگر می‌شود. در ادامه از خواص چای سفید برای شما آماده کرده ایم.

چای سفید چیست

چای سفید از برگه‌های نازک چای تشکیل شده که عطر مخصوص به خود دارد. اگر برگ تازه چای، که وارد کارخانه چای می‌شود فرایند خشک کردن و تمیز و جداسازی آن توسط ماشین آلات صورت گیرد و طی فرایند شیمیایی و با حرارت برگ سبز و تازه چای خشک شود به آن چای سیاه می‌گویند.

ولی همین خشک کردن برگ سبز چای را، اگر به گونه‌ای انجام دهند که بر روی آن فرایند شیمیایی صورت نگیرد و فقط برگ سبز چای خیلی ملایم حرارت دیده و بعد به صورت تازه مورد استفاده قرار گیرد، به آن چای سبز گفته می‌شود که از نظر خاصیت، می‌توان عنوان کرد که بیشتر خاصیتش حفظ شده است.

ولی اگر برگ سبز چای قبل از رسیدن کامل، در زمانی که بوته خیلی جوان است یعنی ابتدای بهار برگ را چیده و اصلا آن برگ جوان چای را که تمام خواص چای را در خود دارد به طریقه کاملا دستی و در معرض آفتاب ملایم خشک کرده و به مصرف رسانند، به آن چای سفید گفته میشود که از نظر خاصیت چای، تمام خاصیت کامل خود را حفظ کرده و بسیار مفید می‌باشد.

البته این نحوه چیدن چای برای باغدار اصلا مقرون به صرفه نیست، لذا در ایران به ندرت چای سفید تولید می‌شود و تمام چای سفیدی که در ایران موجود است از کشورهای هند، چین و ژاپن با بسته بندیهای کاملا هموژنیزه وارد ایران می‌گردد.

خواص چای سفید از زبان دکتر رضا پورددست گردان

 

 

نگاه کلی به خواص چای سفید

به نقل از کتاب گیاهان دارویی نوشته آرش غفاری از نظر خواص چای سفید، دانستن این نکته حائز اهمیت است که چای سفید آنتی اکسیدان بسیار قوی محسوب می‌شود و شاید بتوان گفت که جلوگیری از اکسیده شدن سلولهای مفید بدن انسان، که توسط پلی فنیلهای چای سفید انجام می‌گیرد، ده تا بیست برابر، تعداد پلی فنیلهای چای سبز باشد. علاوه بر این خاصیت، لازم به ذکر است که در درجه اول چای سفید از میزان کافئین و تئین خیلی کمتری نسبت به چای سبز و چای سیاه برخوردار می‌باشد و به همین دلیل هم چای سیاه طعم تندتر و عارضه اعتیادآوری بدتری نسبت به چای سبز و چای سفید دارد.

 

چای سفید عمل ادرارآوری را در بدن انجام میدهد و به همین جهت از آن به عنوان چربی سوز یاد می‌کنند. درحالی که باید دانست فرایند چربی سوزی در بدن زمانی صورت می‌گیرد که مصرف مایعات به ویژه آب، به حدی زیاد باشد که سلولهای چربی اشباع شده در زیر پوستی پس از نرم شدن وارد جریان ادراری انسان شده و بعد همراه با ادرار از مجاری ادراری خارج شوند و اگر آب کافی در کلیه‌ها موجود نباشد و کلیه‌ها در فشار قرار گیرند با مصرف چربی سوز، انسان فقط به کلیه‌هایش آسیب رسانده و باعث نارسایی شدید کلیوی می‌گردد.

 

ولی اگر با مصرف چای سفید یا هر نوع چربی سوز دیگری، مصرف آب و مایعات به مقدار زیادی صورت گیرد، عمل چربی سوزی به طور کامل انجام شده و درنتیجه کم کردن سایز و بعد هم کاهش وزن را به دنبال خواهد داشت. چای سفید به جهت آهن و اسید فولیک و املاح معدنی فراوانی که در خود ذخیره دارد یک منبع غنی خون ساز برای انسان به شمار می‌آید، و برای افراد کم خون بسیار مفید خواهد بود.

یکی از خواص چای سفید، جلوگیری کننده حمله قلبی می‌باشد. در عین حال مصرف چای سفید برای دو تا سه مرتبه در طول روز، باعث رفع خستگی و اضطراب از بدن می‌گردد و آرامش دلنشینی به انسان می‌بخشد. چای سفید تقویت کننده عمومی بدن انسان نیز می‌باشد.

خواص چای سفید


آنتی اکسیدان

به نقل از healthline.com خواص چای سفید بسیار است و چای سبز مملو از نوعی پلی فنول به نام کاتچین است. پلی فنول‌ها مولکول‌های گیاهی هستند که به عنوان آنتی اکسیدان در داخل بدن عمل می‌کنند. آنتی اکسیدان‌ها از سلول‌ها در برابر آسیب توسط ترکیباتی به نام رادیکال‌های آزاد محافظت می‌کنند.

آسیب بیش از حد رادیکال‌های آزاد می‌تواند اثرات مضری بر بدن داشته باشد. با افزایش سن، التهاب مزمن، سیستم ایمنی ضعیف و انواع بیماری‌های مضر مرتبط است. خوشبختانه به نظر می‌رسد چای سفید یکی از بهترین انواع چای برای مبارزه با رادیکال‌های آزاد باشد. در واقع، مطالعات نشان می‌دهد که چای سفید دارای مزایای آنتی اکسیدانی مشابه با چای سبز است که به دلیل فواید سلامتی آن شناخته شده است.

یک مطالعه آزمایشگاهی نشان داد که عصاره چای سفید می‌تواند به محافظت از سلول‌های عصبی حیوانات در برابر آسیب ناشی از رادیکال آزاد به نام پراکسید هیدروژن کمک کند. مطالعه دیگری نشان داد که پودر چای سفید در کاهش التهاب ناشی از رادیکال‌های آزاد در سلول‌های پوست انسان بسیار موثر است.

کاهش بیماری های قلبی 

بیماری قلبی عامل اصلی مرگ و میر در بسیاری از کشورها از حمله ایران است. یکی دیگر از خواص چای سفید کاهش بیناری های قلبی است. پلی فنول‌هایی که در چای سفید یافت می‌شوند ممکن است از راه‌های مختلفی به کاهش خطر بیماری قلبی کمک کنند. به عنوان مثال، چندین مطالعه نشان داده‌اند که پلی فنول‌ها ممکن است به آرامش رگ‌های خونی و تقویت ایمنی کمک کنند.

مطالعات دیگر نشان داده‌اند که پلی‌فنل‌ها ممکن است از اکسید شدن کلسترول بد LDL جلوگیری کنند، که عامل خطر دیگری برای بیماری قلبی است. در تجزیه و تحلیل پنج مطالعه، دانشمندان دریافتند افرادی که سه فنجان یا بیشتر چای در روز می‌نوشند، ۲۱ درصد کمتر در معرض خطر بیماری قلبی قرار دارند.

در حالی که این نتایج نشان می‌دهد که چای سفید ممکن است به کاهش خطر بیماری قلبی کمک کند، ایجاد تغییرات دیگری در سبک زندگی برای داشتن قلب سالم نیز مهم است. اینها شامل خوردن میوه و سبزیجات بیشتر، ورزش منظم و استراحت زیاد است.

کاهش وزن

از جمله خواص چای سفید چربی سوزی است، چای سبز اغلب اولین چایی است که وقتی به چای‌های کاهش وزن فکر می‌کنید به ذهنتان خطور می‌کند. با این حال، چای سفید ممکن است در مورد چربی سوزی به همان اندازه موثر باشد.

هر دو چای دارای سطوح مشابهی از کافئین و کاتچین مانند اپی گالوکاتچین گالات (EGCG) هستند، ترکیبی در چای سبز که با چربی سوزی مرتبط است. به نظر می‌رسد که این ترکیبات با هم یک اثر هم افزایی دارند. به عنوان مثال، یک آزمایش نشان داد که عصاره چای سفید قادر به تحریک تجزیه چربی و جلوگیری از تشکیل سلول‌های چربی جدید است. این تا حد زیادی به دلیل EGCG بود.

بررسی مطالعات همچنین نشان می‌دهد که چای سفید ممکن است به افزایش متابولیسم شما ۴ تا ۵ درصد اضافی کمک کند. این ممکن است برابر با سوزاندن ۷۰ تا ۱۰۰ کالری اضافی در روز باشد. شاید به دلیل اینکه چای سفید چندان محبوب نیست، هیچ تحقیقی در مورد اثرات نوشیدن چای سفید و کاهش وزن طولانی مدت انجام نشده است. تحقیقات بیشتری در این زمینه مورد نیاز است.

محافظت از دندان‌ها در برابر باکتری‌ها

جلوگیری از پلاک دندان و پوسیدگی دندان از خواص چای سفید است. چای سفید منبع عالی فلوراید، کاتچین و تانن است. این ترکیب از مولکول‌ها می‌تواند با مبارزه با باکتری‌ها و قند به تقویت دندان‌ها کمک کند. فلوراید می‌تواند با مقاوم‌تر کردن سطح دندان‌ها در برابر حملات اسیدی باکتری‌ها در ترکیب با شکر، از ایجاد حفره‌های دندانی جلوگیری کند.

خواص چای سفید


کاتچین‌ها آنتی اکسیدان‌های گیاهی هستند که در چای سفید به وفور یافت می‌شوند. نشان داده شده است که آن‌ها رشد باکتری‌های پلاک را مهار می‌کنند. تانن‌ها نوع دیگری از پلی فنول موجود در چای سفید هستند. مطالعات نشان می‌دهد که ترکیب تانن‌ها و فلوراید می‌تواند از رشد باکتری‌های ایجاد کننده پلاک نیز جلوگیری کند.

ضد سرطان

سرطان دومین عامل مرگ و میر در ایالات متحده است. چندین مطالعه آزمایشگاهی نشان داده‌اند که چای سفید ممکن است اثرات ضد سرطانی داشته باشد. در یک مطالعه دیگر، عصاره چای سفید باعث مرگ سلولی در چندین نوع سرطان ریه شد.

دو مطالعه دیگر به بررسی اثرات چای سفید بر سلول‌های سرطانی روده بزرگ پرداختند. مطالعات نشان داد که عصاره چای سفید رشد سلول‌های سرطانی روده بزرگ را سرکوب کرده و از گسترش آن‌ها جلوگیری می‌کند. آنتی اکسیدان‌های موجود در عصاره چای سفید نیز از سلول‌های طبیعی در برابر آسیب مولکول‌های مضر محافظت می‌کند.

کاهش خطر مقاومت به انسولین

انسولین یک هورمون فوق العاده مهم است. به انتقال مواد مغذی از جریان خون به سلول‌ها کمک می‌کند تا بعداً استفاده یا ذخیره شوند. با این حال، در نتیجه چندین عامل از جمله مصرف زیاد قند، برخی از افراد به انسولین پاسخ نمی‌دهند. این مقاومت به انسولین نامیده می‌شود.

متأسفانه، مقاومت به انسولین بسیار رایج است و با بسیاری از بیماری‌های مزمن از جمله دیابت نوع ۲، بیماری قلبی و سندرم متابولیک مرتبط است. جالب توجه است، مطالعات نشان داده‌اند که پلی فنول‌هایی که در چای سفید وجود دارد ممکن است خطر مقاومت به انسولین را کاهش دهد.

مطالعات حیوانی نشان داده است که EGCG و سایر پلی فنول‌های موجود در چای سفید ممکن است اثرات انسولین را تقویت کرده و از افزایش سطح قند خون جلوگیری کنند.

در تجزیه و تحلیل ۱۷ مطالعه با بیش از ۱۱۰۰ نفر، دانشمندان دریافتند که مولکول‌های داخل چای، مانند پلی فنول ها، به طور قابل توجهی سطح قند خون و انسولین را کاهش می‌دهند. در حالی که این تحقیقات امیدوارکننده به نظر می‌رسد، مطالعات بیشتر مبتنی بر انسان به طور خاص در مورد چای سفید به روشن شدن اینکه آیا می‌تواند خطر مقاومت به انسولین را کاهش دهد یا خیر کمک خواهد کرد.

پیشگیری از پوکی استخوان

پوکی استخوان یک وضعیت سلامتی است که در آن استخوان‌ها پوک می‌شوند. این بیماری ۴۴ میلیون آمریکایی بالای ۵۰ سال را تحت تاثیر قرار می‌دهد و ممکن است منجر به شکستگی و کیفیت زندگی پایین‌تر شود. خواص چای سفید می تواند شما را در برابر پوکی استخوان کمک کند.

مطالعات نشان داده‌اند که رادیکال‌های آزاد و التهاب مزمن ممکن است پوکی استخوان را تسریع کنند. این دو عامل ممکن است سلول‌هایی را که به رشد استخوان کمک می‌کنند سرکوب کرده و سلول‌هایی را که استخوان‌ها را تجزیه می‌کنند، تقویت کنند. برعکس، نشان داده شده است که کاتچین‌هایی که در چای سفید یافت می‌شوند با این عوامل خطر مبارزه می‌کنند. تصور می‌شود که آن‌ها سلول‌هایی را که استخوان‌ها را می‌شکنند سرکوب می‌کنند.

این کاتچین‌ها در چای سفید در مقایسه با انواع دیگر چای به وفور یافت می‌شوند.

مبارزه با پیری پوست

با افزایش سن، طبیعی است که پوست آن‌ها چروک شده و شل شود. پیری پوست به دو روش اصلی رخ می‌دهد،

  • پیری داخلی
  • پیری خارجی

پیری خارجی زمانی اتفاق می‌افتد که عوامل محیطی به پوست آسیب می‌رسانند و باعث پیری می‌شوند. به عنوان مثال، اشعه ماوراء بنفش خورشید می‌تواند به مرور زمان از طریق التهاب به پوست آسیب برساند.

پیری درونی به پیری طبیعی نیز معروف است. این در اثر آسیب عوامل مختلف در داخل بدن شما، مانند رادیکال‌های آزاد و آنزیم‌های خاص ایجاد می‌شود.

جلوگیری از پیری پوست

آنزیم‌هایی به نام الاستاز و کلاژناز ممکن است به شبکه فیبر پوست آسیب برسانند که به طور معمول به سفت و محکم ماندن آن کمک می‌کند. ترکیبات موجود در چای سفید ممکن است به محافظت از پوست شما در برابر اثرات پیری داخلی و خارجی کمک کند.

در یک مطالعه، دانشمندان کشف کردند که استفاده از عصاره چای سفید روی پوست به محافظت در برابر اثرات مضر اشعه UV خورشید کمک می‌کند. بسیاری از مطالعات نشان داده‌اند که پلی‌فنول‌ها، که در چای سفید یافت می‌شوند، می‌توانند چندین جزء سلولی را که ممکن است به شبکه فیبری که به سفت و محکم ماندن پوست کمک می‌کند آسیب برساند، سرکوب کند.

 

محافظت در برابر بیماری‌های پارکینسون و آلزایمر

محافظت در برابر بیماری‌های پارکینسون و آلزایمر از خواص چای سفید می باشد. ترکیبات موجود در چای سفید، مانند پلی فنل EGCG، ممکن است خطر ابتلا به پارکینسون و بیماری آلزایمر را کاهش دهد. مطالعات آزمایشگاهی و حیوانی نشان داده‌اند که EGCG می‌تواند رادیکال‌های آزاد را سرکوب کند، التهاب را کاهش دهد و سایر عوامل خطر را برای هر دو بیماری کاهش دهد.

به عنوان مثال، چندین مطالعه نشان داده‌اند که EGCG می‌تواند از تا شدن و جمع شدن نامناسب پروتئین‌ها به یکدیگر جلوگیری کند. این یک عامل خطر برای پارکینسون و بیماری آلزایمر است. پروتئین‌های تا شده و انباشته شده می‌توانند باعث التهاب و آسیب به اعصاب مغز شوند.

همچنین چندین مطالعه انسانی وجود دارد که نوشیدن چای را با خطر کمتر ابتلا به هر دو بیماری مرتبط دانسته است. به عنوان مثال، مروری بر هشت مطالعه با بیش از ۵۶۰۰ نفر نشان داد افرادی که چای می‌نوشیدند ۱۵ درصد کمتر از افرادی که چای نمی‌نوشیدند در معرض خطر ابتلا به بیماری پارکینسون بودند.

تجزیه و تحلیل دیگری از ۲۶ مطالعه و بیش از ۵۲۵۰۰ نفر نشان داد که نوشیدن روزانه چای با ۳۵٪ کاهش خطر ابتلا به اختلالات مغزی مانند بیماری آلزایمر مرتبط است.

تهیه آن آسان چای سفید

جدا از خواص چای سفید طرز تهیه آسان این چای بی نظیر است. چای سفید نه تنها سالم است، بلکه تهیه آن نیز بسیار آسان است. به سادگی چای سفید را به یک قوری اضافه کنید و آب داغ را روی برگ‌های چای بریزید. اجازه دهید پنج تا هشت دقیقه برگ‌ها دم بکشد، سپس آن را صاف کرده و چای را سرو کنید.

در حالت ایده آل، آب باید ۱۷۰-۱۸۵ درجه فارنهایت (۷۵-۸۵ درجه سانتیگراد) باشد. از استفاده آب جوش خودداری کنید زیرا می‌تواند طعم لطیف چای سفید را از بین ببرد. آب را به جوش بیاورید، سپس بگذارید یک یا دو دقیقه بماند تا خنک شود. چای سفید طعمی لطیف و در عین حال با طراوت دارد. می‌توان آن را هم به صورت گرم و هم به صورت سرد میل کرد.

اگر چای قوی‌تری را ترجیح می‌دهید، در صورت تمایل می‌توانید برگ‌های خشک بیشتری اضافه کنید. بهتر است تا زمانی که طعمی مناسب با ذائقه‌ی خود ایجاد کنید، آزمایش کنید.

می‌توانید چای سفید را به صورت آنلاین از فروشگاه سایت ما یا از فروشگاه مواد غذایی بهداشتی محلی خود خریداری کنید.

برای خرید چای سفید نیوشا از فروشگاه ما اقدام کنید و از خواص چای سفید و دیگر گیاهان بهره‌مند شوید. همچنین می‌توانید با مشاهده کاتالوگ محصولات نیوشا و گواهی نامه‌ها و مجوزهای نیوشا با خیال راحت اقدام به خرید دمنوش نیوشا کنید.

نحوه مصرف چای سفید

مصرف چای سفید نیز همانند چای سبز، بهتر است به جهت محفوظ ماندن تمام خواص چای سفید در ازای هر استکان آب جوش ۲ تا ۳ گرم از برگهای سبز خیلی کم رنگ که همان چای سفید باشد را در داخل قوری چینی یا شیشه‌ای ریخته و برای مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه بر روی حرارت خیلی ملایم بخار کتری قرار داده که نهایت دما به ۷۰ تا ۸۰ درجه سانتی گراد برسد و پس از آن مصرف شود.

خواص چای سفید

به جهت شیرین کردن هم اگر از عسل خالص استفاده شود بسیار مفیدتر و پرخاصیت‌تر خواهد بود. درواقع می‌توان گفت که خواص چای سفید مانند خواص چای سبز است، حتی به مقدار بیشتر و قوی‌تری و از این رو، خواهان بیشتری نسبت به چای سبز در سراسر دنیا دارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

10 + 11 =

   
سبد خرید

تخفیف 7 درصدی ویژه افرادی که عضو سایت شوند. ثبت نام کنید

ورود

هنوز حساب کاربری ندارید؟

سلام دوست عزیز

هر سوالی دارید اینجا بپرسید

Social
فروشگاه
0 علاقه مندی
0 محصول سبد خرید
حساب کاربری من